Læs med dit barn

Jeg læser ikke mange fagbøger - det er ikke fordi videnskab ikke interesserer mig, men jeg får oftest mine faktafix fra artikler og videoer på nettet. Jeg elsker fagbøger som koncept - deling af ekspertviden i øjenhøjde med amatøren, men ikke så meget som læsning. Med visse undtagelser - som fx denne lille bog som jeg vil anbefale enhver der har børn eller planlægger at få nogle. Eller arbejder perifært med børn, fx voksenbibliotekarer (før eller siden ender man med en vagt i børnebiblioteket, og så er det jo smart at kunne nogle grundtips til forældrene), hvis man ofte passer sin nevø eller har børnebørn.

For  fagfolket og eksperterne (bibliotekaren og skolelæreren fx) vil meget af det naturligvis være indlysende - og det er netop min pointe med deling af viden i øjenhøjde. Det er nemlig fremragende formidling af hvordan man kan skabe ivrige små læsere i sit eget hjem, helt uden værktøjer og en decideret uddannelse - det eneste man skal bruge er bøger og et åbent sind overfor barnets fortællinger. Den giver nemt og ukompliceret masser af tips og råd til hvordan man opmuntrer børn til at elske og udvikle sproget, både mundtligt og skriftligt - og i forlængelse også bøgerne.