Gaveideer til de omkring 13-årige

Jeg fik en mail fra Line, som opfordrede mig til at lave et indlæg med gaveideer til konfirmanden (og tak for det, det kan være svært at have de forkromede ideer til indlæg hver uge, så jeg byder altid ideer velkomne! Jeg kan kontaktes på mail, på IG og på Twitter),  men anbefaling af bøger er sådan en individuel ting.

Derfor hæver jeg i stedet barren. Skriv en kommentar enten her på indlægget eller på Facebook (gerne på linket til denne post, så andre kan få glæde af inspirationen) med lidt info om k/nonfirmanden, hvad læser vedkommende ellers (fantasy, realisme etc), hvilke interesser har han eller hun, har han/hun svært at ved læse eller læser vedkommende meget etc. Så får du 3-4 skræddersyede bud til bøger du kan give i gave <3

Jeg har dog også lavet en liste her med nogle helt åbenlyse hit, men som sagt, hvis du vil have en mere personlig anbefaling, så skriv :) Der er dog en rimelig god chance for jeg stadig nævner nogle af nedenstående - jeg er helt pjattet med de bøger ;)

Klik på titlen for link direkte til Saxo (jeg får ikke penge for det, desværre ;) , men det er der jeg selv køber bøger - bøgerne burde også kunne købes hos boghandlere, på forlagenes hjemmesider og grundlæggende der hvor du køber bøger) og det efterfølgende link for min anmeldelse.

Til fantasyelskeren

Odinsbarn (og Råddenskab og Evnen) af Siri Pettersen - Læs her hvorfor jeg synes det

Ravnenes Hvisken af Malene Sølvsten - Fordi!

Carry On af Rainbow Rowell - Derfor!

Et Rige af Torne og Roser & Kongens forkæmper af Sarah J. Maas - Begge serier er helt fantastiske og ikke for de sarte, hverken hvad blod eller sex angår - ACOTAR/ToG

Ønskekræmmerens Datter (og Støv og Stjerneskær og Guder og Uhyrer) af Laini Taylor - Taylor skaber verdener af ord jeg ikke kan lægge fra mig

Magnus Chase - Kampen om Sommersværdet (og Thors Hammer) - ikke anmeldt her, men Riordan skriver så sjovt og godt, jeg er vild med Magnus

Til scifi-læseren

Rød Opstand (og Gylden Søn) af Pierce Brown - Awesomeness på bogform

Young World - De overlevende (og Den nye orden) af Chris Weitzt - Læs her hvorfor den er awesome

Cinder af Marissa Meyer - Jeg <3 den serie så meget!

Illuminae af Jay Kristoff & Amie Kauffman - fordi den er noget af det bedste jeg har læst

Mere end det af Patrick Ness - ikke anmeldt her, men den er så fed

Til Scifi-fantasy nørden

Rød Dronning af Victoria Aveyard - ikke anmeldt af mig personligt, og ikke en af mine personlige favoritter, men den har fans over hele kloden

Vejen til Panteon af Boris Hansen - Den er seriøst god - og nørdet

Til den der ikke gider magi og fremtidsscenarier

Monster af Patrick Ness - ikke anmeldt af mig, men jeg er vild med alt hvad den mand skriver (her fx. Vi andre bor her bare, som også er et godt bud - men der er en lille bitte smule fantasy i)

One af Sarah Crossan - fantastisk bog på vers - ja, det lyder sært, men det fungerer!

Hvis jeg var din pige af Meredith Russo - smuk og vigtig bog om accept og anderledeshed

Simon vs. verdens forventninger af Becky Albertalli - nok den sødeste bog jeg længe har læst

Som stjerner på himlen af Jennifer Niven - ikke anmeldt, men læst og elsket af mig

Anna og det franske kys (Og Lola og Isla) af Stephanie Perkins - Både Anna, Lola og Isla gjorde mig fuldstændig blød i knæene (men Lola var min favorit)