"Har I noget, der minder om Djævelens Lærling?"

Kenneth Bøgh Andersen er mange børns indgang til litteratur - men hvad så når de har læst alle de bøger og intet andet helt fanger?

Så står der en bibliotekar med præstationsangst - for KBA er bare ret svær at matche. Hans blanding af action, filosofi, humor og splat er ret enestående. Men nu gør jeg alligevel et forsøg.

Amuletten fra Samarkand: Trilogi om Nathan, en ambitiøs troldmandslærling, der påkalder en gammel og magtfuld dæmon. Det går ikke helt som han ønsker, men de to har begge ting de vil opnå og prøver modvilligt at arbejde sammen alligevel. Den er fuld af humor og magi og er vildt spændende.

Magnus Chase: Rick Riordan er muligvis en af de sjoveste fantasyforfattere. Han er desuden fantastisk til at skabe universer og karakterer og Magnus er mindst lige så god en karakter som Filip Engell og plottet er både spændende og velskrevet. Der er to bind oversat indtil videre og kender man sin Riordan kommer der mellem 3 og 8 bind i serien ;) Den er stadig ved at blive skrevet.

Erik Menneskesøn: Ja, det er en gammel traver og den handler ligesom Magnus Chase også om de nordiske guder. Men det er en super spændende serie med både action, kærlighed og moralske spørgsmål - ligesom Den Store Djævlekrig og selvom den har en del år på bagen, så er den stadig virkelig god. Der er 4 bøger i serien, men den første opfattes ofte som den mest spændende og den bedste. Jeg kan personligt rigtigt godt lide 2'eren også, men den er langsom og anderledes i fortællestilen. 3'eren minder til gengæld meget om etteren og 4'eren kan man godt springe over...men det er naturligvis en smagssag ;) Jeg behøvede den ikke, men den er stadig udmærket.

Vejen til Panteon: Boris Hansens blanding af humor, science fiction og fantasy gør Panteon-sagaen både spændende og undeholdende og jeg elsker både skrivestilen og universet. Klart en af de bedste danske fantasybøger jeg har læst. Der er to bind indtil videre, men to mere på vej.

Det gyldne kompas: Ja, denne trilogi er heller ikke helt ny, men både på grund af den helt fantastiske historie og de filosofiske emner og overvejelser fortjener den en plads på listen. Den er desuden også super spændende og meget velskrevet. En af de bedste fantasyserier jeg har læst.

Halvkode: Jeg var faktisk ikke helt solgt med det samme, da jeg læste Halvkode. Den er lidt pudsigt skrevet til tider, men lige pludselig var jeg helt opslugt, og trilogien er faktisk også på min liste over ultimativt favoritbøger nu. Den handler om det gode og det onde. Om man selv kan vælge hvad man vil være eller om man bliver som man er, fordi omverdenen behandler en, som de gør. Nathan behandles som ond, fordi hans far var sort heks, og måske er det nemmest bare at opføre sig som det forventes?