Den allerførste højtlæsning #3: Billedbøger til 3-årige børn

Jeg er blevet udfordret med at "der simpelthen ikke findes gode billedbøger til en 3-årig dreng". Og tænk at en 3-årig skal have særlige bøger, fordi han er en dreng. Det synes jeg ærlig talt lyder fuldstændig tosset.

Så jeg har i stedet valgt 21 (sådan rundt regnet) af mine favoritter til aldersgruppen (og Peter Pedal som jeg faktisk ikke er vild med, men børn elsker dem som regel, så... ;) ), som jeg har tænkt mig at læse med min 3-årige som tilfældigvis er en dreng, når han bliver det. 3 år altså, han er vist allerede en dreng. Og i virkeligheden er listen bare til 3-årige børn.

(Om 2,5 år når han faktisk er 3 år gammel er der naturligvis kommet mange flere gode billedbøger, og der vil listen se helt anderledes ud. Så der laver jeg en nok en ny ;) ).

Links fører til bibliotek.dk, men husk det er altid hurtigere at bestille direkte på dit lokale bibliotek, hvis de har bøgerne. Og så kan bøgerne naturligvis købes, der hvor du køber bøger.

 1. Jeg har jo sagt godnat!
 2. Hunden Ib. Rimeligt gode historier
 3. Lasse-Leif
 4. Mimbo Jimbo og den lange vinter
 5. Stormhvalen og En vinter med Stormhvalen
 6. Hittegods
 7. Bogstavtyven
 8. Ordtrolden
 9. De tre bukke bruse
 10. Leopold-bøgerne
 11. And, Døden og tulipanen
 12. Sallys far
 13. Ine og Hasse
 14. Kamma-bøgerne
 15. Alle bøger af Bárður Oskarsson
 16. Elg, Bæver, Bjørn
 17. Carl-bøgerne
 18. Bjørnen, som ikke havde været der før
 19. Værsgo og spis, hr. Struganoff : en bog om farver
 20. Rejsen, Missionen og Hjemkomsten (uden tekst)
 21. Grøflen
 22. Peter Pedal

Og husk at alder kun er en guideline. I kan stadig sagtens læse bøgerne fra den forrige liste:

Gode bøger 0-3 år