Fyraftensmøde om de brune og hvide i børne- og ungdomslitteratur

Den 11. april holdt Selskabet for Børnelitteratur, IBBY Danmark fyraftensmøde om de brune og hvide i børne- og ungdomslitteratur.

Grundudlægget var mere eller mindre dette: børn er ikke bare børn og repræsentation skal ikke være homogen - det ved vi jo godt, hvide børn er heller ikke ens. Ikke desto mindre dukker der ofte stereotyper op, så snart børnene har en anden hudfarve. Selv hvide mangler brune i litteraturen - Dorte Lilmose skrev den bog, hun følte, at hun manglede, men det stiller et nyt spørgsmål:

Kan man skrive en kultur, man ikke er en del af?

Read More

Børnelitteratursalon med Mette Eike Neerlin

I går aftes afholdt Trine May sin første børnelitteratursalon og den første gæst var den utroligt dygtige Mette Eike Neerlin. Det var et afslappet og uformelt interview med en særlig ro over sig - muligvis fordi det blev afholdt i et hjem og ikke i en institution. Her kunne bibliotekerne og andre godt overveje at gøre deres foredragslokaler mere personlige i øvrigt. Derudover så er Trine May en virkelig god samtalepartner - for i virkeligheden var det det var. En samtale mellem en der skriver børnelitteratur og en der elsker det.

Read More

Bloglovin'

<a href="https://www.bloglovin.com/blog/19401583/?claim=r2txv5qtk5z">Follow my blog with Bloglovin</a>