Forskningens Døgn 2019 - TÆT PÅ LYD

Under Forskningen Døgn 2019 er temaet LYD. Kampagnen kommer i år til at køre fra d. 24. april til og med d. 24. maj 2019, og afsluttes som altid med et stort finaleshow, hvor vinderklasserne kåres - men selvom det er fedt at vinde så er pointen med Forskningens Døgn meget mere end det. For som noget helt nyt, så vil den sideløbende klassekonkurrence i år være en del af et kæmpestort lydforsknings-projekt. Det vil faktisk sige, at eleverne som en del af konkurrencen skal indsamle lyddata, som bliver anvendt i et ægte forskningsprojekt! R

Read More

Blixen Prisen 2018 - i samarbejde med Blixen Prisen

Blixen Prisen er på trods af sin unge alder hurtigt blevet en af de tunge events indenfor bogbranchen og showet er da også i en klasse for sig med velproducerede, både dybe og morsomme videoer, der viser vigtigheden af bogbranchen, men også tager lidt pis på sig selv. Abdel Aziz Mahmoud var vært og han tog også (selv)højtideligheden et hak ned på den fede måde.

Read More

Cecilie Ekens 25 års jubilæum/Karana Galaksen log I

I 1993 udkom Troldmandens søn og siden da har Cecilie Eken udgivet 34 bøger (siger rygtet, ingen ved det åbenbart helt) og det på trods af at hendes redaktør fortalte at Cecilie ikke opfattes som en produktiv forfatter, fordi hvert ord er nøje udvalgt og overvejet og det tager lang tid at skrive hver sætning, fordi det skal være perfekt. 

Jeg kan umuligt skrive om alle Cecilies udgivelser - delvist fordi jeg ikke har læst dem alle - endnu, men også fordi der er ret mange - så derfor vil jeg fokusere på den seneste, som også rækker ind i en af mine yndlingsgenrer, science fiction i Styrke, Karanagalaksen log I.

Read More

BABETTE – PARIS 1871 - Karen Blixen Museet - i samarbejde med Blixen Prisen

I forbindelse med Blixen Prisen blev jeg inviteret til fernisering på Blixen Museet og selvom kunstudstillinger ikke er noget jeg har skrevet meget om her før, så lader jeg sjældent en chance for kultur gå mig forbi.

Der er to udstillinger - et før og et efter om man vil. Den første er Babettes fortid, hvor vi oplever hendes Paris, før hun kom til Nordnorge. Det er en fortid, der røres ved i Babettes Gæstebud, men selve historien bag er ikke så kendt. Og udstillingen trækker tråde til både #metoo og konflikt uden at det har været planlagt - men historien gentager sig - vi har åbenbart ikke lært det endnu.

Read More