Bibliotekarens podcasts

Nu hvor jeg ikke længere pendler, men cykler på arbejde har jeg mistet læsetid, men fået lyttetid. Jeg cykler ca 300 km hver måned og har ca. 20 timer hvor jeg af gode grunde ikke kan læse. Men hvad lytter jeg så til?

Read More

Forældrespørgsmål: "Mit barn er ikke interesseret i at blive læst højt for - hvad gør jeg?"

Det er en svær situation, når barnet ingen interesse har i at blive læst højt for. Højtlæsningssituationen er, ligesom med så meget andet, noget der skal læres og trænes. Man skal læse højt med barnet allerede fra starten, hvis det er en aktivitet, man gerne vil have ind i barnets liv senere.

Men har man ikke gjort det og man står med en 4-6 årig, der bare ikke gider, hvad gør man så? For det første er der ingen mirakelløsninger - det vil kræve arbejde og sikkert mange forskellige forsøg. Jeg har samlet nogle løsningsforslag her:

Read More

Skal voksne diktere hvad unge kan tåle at læse?

Heldigvis er børne- og ungdomslitteraturen kommet langt de sidste 50 år. Litteratur er - som oftest og når det rigtig batter - ikke længere opdragende og moraliserende, og det skyldes 3 ting. Forfattere der skriver bøger på børnenes og de unges præmisser, forlag der vælger at udgive dem og formidlere der formidler dem.

Read More