Højtlæsningsbøger, der ikke bare er gode, men også smukke

Jeg skal være den første til at indrømme at jeg ikke læser ebøger. Jeg synes de er en fremragende opfindelse og de gør helt 100 bøger lettere tilgængelige. Men. For mig er bøger ikke bare ord på sider. De er en fysisk fornøjelse at røre ved, dufte til og se på, når de står på reolen. Smukke bøger kan vække læselyst og glæde ligeså vel som gode historier kan. Også for børn. Jeg har her samlet nogle af de smukkeste højtlæsningsbøger fra Stormys reol som vil være fremragende og smukke gaver til børn i forskellige aldre. De kan også læses selv, men læs for søren da højt så længe som ungerne gider lytte til det :)


Read More

Julen er de knuste hjerters tid - bøger om sorg til alle aldre

Julen er hjerternes tid. Men hvis man har mistet er det også en af de hårdeste tider på året. Litteratur kan ikke hele et knust hjerte, det er der ikke noget der kan. Men tiden kan gøre smerten mindre, og litteraturen det kan få os til at føle os mindre alene. Litteraturen kan lappe os lidt sammen. Bringe os trøst eller vise at vi ikke er alene om at føle smerte.

Og selvom barnet ikke umiddelbart har oplevet et tab, så vil det høre om det. Måske mister en i børnehaven en mormor eller et kæledyr. Verden bliver utryg, når den er ukendt, sagde Sarah Engell om ungdomslitteratur, men det gælder også børnelitteratur. Døden og tab behøver ikke være tabu, der kun bringes op, når det er nødvendigt. Børn går ikke i stykker af at blive præsenteret for livets tristere sider. Tværtimod går de mere i stykker hvis de er uforberedte på at døden findes. Disse bøger kan sagtens læses simpelthen som en del af livet.

Read More

10 faglitterære bøger vi ønsker os til jul

Og med os mener jeg mig, men til Stormy. Skønlitteratur er supervigtigt, men at kunne sidde og bladre og kigge i faglitteratur er mindst lige så vigtigt. Det vækker nysgerrighed for at lære - altså de gode bøger gør - dem med spiselige information, god formidling og lækre illustrationer. Så de skal naturligvis findes på børneværelset til fri afbenyttelse.


Read More

Serier til sommerbogen (8-12 år) #sommerbogen

Netop nu kan man vinde bøger og iPads og what not på biblo.dk (og sikkert også bøger på dit eget bibliotek - spørg dem!), hvis man læser og anmelder 3 bøger inden 26. august. Men men men...ikke alle børn gider bruge hele deres sommerferie på at læse, og det er jo også fair nok. Så jeg har samlet nogle serier, som består af korte bind (70-110 sider). Så der både er tid til at deltage i sommerbogen OG lege, spise is og bare stirre ud i luften. Og måske endda flere bind at kaste sig over efter ferien.


Read More

10 fantastiske fortællinger til de 5-10 årige (gode til højtlæsning)

Den sygeste løgnehistorie er en helt vanvittig fortælling om en far, der går ud for at hente mælk til morgenmaden og kommer ud på den sygeste (tids)rejse både til lands, til vands og i luften. Måske er det den sygeste løgnehistorie en far nogensinde har fortalt for at bortforklare, hvorfor han var så længe om at komme hjem? Eller måske det er den mest usandsynlige og langt ude sandhed om en af universets største gåder? Det må I selv bedømme.

Read More